De werkzaamheden op zorgboerderij Tinteler

Zorgboerderij Tinteler heeft een breed activiteitenaanbod. Bij ons staat altijd de cliënt centraal. Het werk op de boerderij is een middel om een doel te bereiken en niet het doel op zich.

De dieren worden door de cliënten verzorgd. De een voert de koeien en schuift de boxen schoon, de ander brengt de alpaca’s naar de wei, terwijl weer een ander de konijnenhokken verschoont.

Naast het voeren en verzorgen van de vele verschillende diersoorten zijn er ook nog seizoensgebonden activiteiten. Zo zijn we in de winter druk met het zagen in de houtwallen. Het hout moet uit de houtwal gehaald en wordt op het erf gezaagd en gekloofd. De takken worden vaak ter plekke versnipperd.

In de zomer zijn we druk in de grote moestuin van zorgboerderij Tinteler. Hier worden mooie groenten verbouwd die weer verkocht worden in het kraampje aan de weg.

We streven er naar op zorgboerderij Tinteler om ieder zo zelfstandig mogelijk zijn of haar activiteiten uit te laten voeren en het werk waar nodig is aan de mogelijkheden van de cliënt aan te passen. Zo hebben we bijvoorbeeld het kippenhok zo aangepast dat een rolstoelgebonden cliënt de kippen zelfstandig kan verzorgen en de eieren kan rapen. Die eieren worden weer verkocht in het kraampje aan de weg.

Zorgboerderij Tinteler is een dynamisch bedrijf waar cliënten met alle voorkomende werkzaamheden helpen. Of het nou assisteren bij de dierenarts is, het gras maaien bij de buurman, de omheining maken of vee overzetten: de cliënt werkt mee. Neem dan gerust contact met ons op.

Zorgboerderij Tinteler - Tintelersteeg 21 - 3882 MK - Putten - Tel: 033-2457164